Odluka koja je na ulici ostavila ljude kojima je pomoć očajnički potrebna

Beskućnici koji žive na ulicama Njujorka su prepušteni sami sebi na hladnoći i bez kontrole, zbog odluke gradonačelnika Bila de Blazija

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

09:52

Odluka koja je na ulici ostavila ljude kojima je pomoć očajnički potrebna
Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Naime, on je za milijardu dolara smanjio budžet jedinice njujorške policije za pomoć beskućnicima, saznaje danas Njujork Post.

Blizu 2.500 žalbi 311 beskućnika kojima je očajnički potrebna pomoć ili izazivaju probleme, su odbačene bez ikakve akcije policije, koja više nema ovlašćenje da reaguje, navodi se u zvaničnim podacima do kojih je došao Post.

Pre nego što je De Blazio oduzeo 4,5 miliona dolara iz budžeta od jedinice za beskućnike, prosečan broj žalbi je bio 79.

Ali posle smanjena budžeta, koji su tražili da gradonačelnik uzme novac od policije, broj žalbi je skočio za više od 550 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: