Putin sprečio krvoproliće?; "Sve vreme bili smo u kontaktu"

Jermenski premijer Nikola Pašinjan izjavio je danas da je ruski predsednik Vladimir Putin odigrao izuzetnu ulogu u zaustavljanju krvoprolića u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.12.2020.

19:07

Putin sprečio krvoproliće?;
Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Želim da naglasim izuzetnu ulogu Putina. Tokom svih 44 dana vojne konfontacije, bili smo u stalnom kontaktu i razgovarali o neophodnim merama za zaustavljanje krvoprolića i zaštitu ljudskih života", rekao je Pašinjan na samitu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

On je rekao da će nastaviti blisku saradnju sa Putinom na rešavanju pitanja kao što su potraga za nestalima, razmena ratnih zarobljenika i razmena posmrtnih ostataka poginulih.

Žestoki sukobi izbili su u Nagorno-Karabahu krajem septembra, a 9. novembra su lideri Jermenije, Azerbejdžana i Rusije potpisali zajedničku deklaraciju o prekidu vatre.

Prema tome, azerbejdžanske i jermenske snage ostale su na pozicijama koje su zauzimale, a u region su upućene ruske mirovne snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: