Zavejalo oko Srbije - stiže i kod nas VIDEO/FOTO

Na području zapadne, jugozapadne i centralne Bosne, tačnije u Krajini i Bugojnu pala je manja količina snega, a u tom području trenutno i dalje pada susnežica.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2020.

16:13

Zavejalo oko Srbije - stiže i kod nas VIDEO/FOTO
Foto: B92/NÆ

Na području zapadne, jugozapadne i centralne Bosne, tačnije u Krajini i Bugojnu pala je manja količina snega, a na tim područjima trenutno i dalje pada susnežica.

Na osnovu snimaka sa gradskih kamera, osim u Bihaću, sneg je pao i u Cazinu, a na stranici Teretnjaci.ba na Fejsbuku objavljene su fotografije na kojima se vide zavejani putevi i sneg koji otežava saobraćaj. U Lici, Gorskom kotaru i delu središnje Hrvatske mestimično pada sneg, povremeno i ledena kiša.

Prema podacima DHMZ-a, u Gospiću je dosad napadalo oko 10 centimetara, dok se snežni pokrivač stvara i u Delnicama, Gračacu, Plitvicama, Otočcu i na Zavižanu. Očekuje se da će sneg nastaviti padati tokom večeri, ali i sutra.

Sneg pada i u Zagrebu. Na zaleđenim Šestinama je nastao saobraćajni haos satima nakon što je počeo da pada.

Zbog obilne kiše, grmljavinskih nevremena, grada i jakog vetra za sutra je na snazi narandžasti alarm za obalu, dok su na kopnu na snazi crveni i narandžasti alarm zbog snega koji će padati tokom noći i sutra, piše Indeks.hr.

Sneg u Gorskom kotaru jedne godine pao i 30. maja.

Snažno nevreme noćas je zahvatilo Pulu, ali nadležne službe nemaju informacije o značajnijoj šteti.

Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) upozorio je da se na području južnog Banata očekuje u četvrtak i petak jak olujni i jugoistočni vetar (košava) maksimalne brzine od 24 do 28 m/s, odnosno i do 100 kilometara na sat. Na glavnom autoputu u Sloveniji došlo je povremeno do prekida saobraćaja jer je nekoliko vozila skliznulo s puta. Planinski prelaz Vršič zatvoren je za saobraćaj osim za vozila sa lancima.

Lekari glavne bolnice u Ljubljani pozvali su građane na oprez jer je bolnica prepuna pacijentima obolelih od korona virusa, prenela je agencija STA. Primorski grad Piran izdao je upozorenje na poplave u nižim delovima.

Sneg je takođe pao i na zapadu Bosne, a nadležni pozivaju vozače da izbegavaju vožnju u ovom delu.

U regionu se krajem nedelje očekuje toplije vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: