Epilog drame u Srebrenici: Svi uhapšeni pušteni

Bego Bektić i ostali uhapšeni u ponedeljak u akciji SIPA-e i policije Tuzlanskog kantona i Republike Srpske, pušteni su jutros na slobodu.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2020.

11:37

Epilog drame u Srebrenici: Svi uhapšeni pušteni
emevil/depositphotos

To je potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović za sarajevski portal Klix. On je rekao da su "nakon saslušanja u svojstvu svedoka pušteni na slobodu", pošto, kako je naveo, nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje.

Navodi se i da Tužilaštvo BiH nije tražilo nikakve mere protiv uhapšenih.

"SIPA će u narednom periodu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati izveštaj", rekao je Miladinović.

To je epilog drame kada su tri osobe uhapšene zbog navodnih izbornih malverzacija u Srebrenici u korist aktuelnog načelnika iz reda Srba Mladena Grujičića.

Dodatno, SDP BiH je ne čekajući rezultat tog hapšenja raspustila opštinski odbor stranke u Srebrenici, a Bektića isključila iz partije.

I najzad najavljeno je da će CIK na sednici u četvrtak poništiti izborni rezultat u Srebrenici i raspisti nove izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: