Trampov tim podnosi tužbu

Izborni štab Donalda Trampa osporio je danas rezultate glasanja na predsedničkim izborima u saveznoj državi Viskonsin i najavio tužbu Vrhovnom sudu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 01.12.2020.

17:15

Trampov tim podnosi tužbu
Ilustracija: Getty Images/ Tasos Katopodis / Stringer

I to nakon što je guverner Viskonsina Toni Evers u ponedeljak potvrdio pobedu Džoa Bajdena u toj državi.

"Biće to još jedan u nizu uglavnom neuspešnih sudskih postupaka, koje je pokrenuo Trampov pravni tim zbog navodnih izbornih nepravilnosti i prekrajanja izborne volje građana na predsedničkim izborima 3. novembra na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, pobedio kandidat Demokratske stranke Džo Bajden, ocenjuje Rojters.

"U današnju tužbu smo uključili i četiri slučaja sa jasnim dokazima o nezakonitostima, kao što su nelegalno prepravljanje glasačkih koverata onih koji se nisu pojavili na biračkim mestima, prisvajanje neregularnih listića i održavanje ilegalnih glasačkih skupova nazvanih ''Demokratija u parku'' ", navodi se u saopštenju Trampovog tima.

Guverner Viskonsina Toni Evers potvrdio je juče izbornu pobedu demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena u toj državi javlja Rojters.

Viskonsin je jedna od ključnih država u kojoj je aktuelni predsednik Donald Tramp osporavao pobedu Bajdena i tražio ponovno brojanje glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: