Ruska vakcina stiže u Srbiju do kraja sedmice - samo za ispitivanje

Predsednica vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na video-konferenciji s ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

17:48

Ruska vakcina stiže u Srbiju do kraja sedmice - samo za ispitivanje
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Manturov je Brnabićeva upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa sputnjik.

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice.

Predsednica vlade rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj video-konferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade Ana Brnabić će sutra 1. decembra, nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: