Srbija bi mogla da dobije zakon o istopolnom partnerstvu, i to vrlo brzo VIDEO

Do kraja godine biće pripremljeni zakoni o rodnoj ravnopravnosti i o istopolnom partnerstvu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2020.

09:51

Srbija bi mogla da dobije zakon o istopolnom partnerstvu, i to vrlo brzo VIDEO
Carl Court/Staff/Getty images

To je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, najavila ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Ona je na TV Prva rekla da će tokom decembra biti otvoren dijalog o zakonu o istopolnom partnerstvu i da je toku formiranje radne grupe, a da bi ta dva zakona mogla da se nađu u skupštinskoj proceduri pre proleća naredne godine.

"To nije propis protiv većine nego propis kojim izrazita manjina u društvu ostvaruju njima ustanovom i zakonom o antidiskriminaciji garantovana prava", kaže Čomić.

Upitana kako će izgledati debata o tom propisu, ona je rekla da će to biti dijalog sa civilnim društvo, sa strukom, dijalog unutar vlade, kao i sa poslanicima.

"Svesna sam da je svaki antidiskriminacioni propis problem za društvo zato što vas tera da vam zabrani ponašnaje zasnovano na predrasudi. Svaki antidiskriminacioni propis teško prolazi u društvu", kaže Čomić.

Razgovaraće, navodi, i sa ljudima koji se protive tom zakonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: