"Ni Vlada Srbije, ni Evropska komisija"

Gordana Čomić izjavila da u u dijalog vlasti i opozicije ne smeju da se mešaju "ni Vlada Srbije ni Evropska komisija".

Izvor: Beta, Prva

Ponedeljak, 30.11.2020.

09:03

Navodeći da je dijalog u nadležnosti Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ocenila je da "nijedno ministarstvo" pa ni ono na čijem je čelu, ne sme da se meša u taj proces.

Gostujući na televiziji Prva, najavila je da bi do kraja godine "sve trebalo da bude spremno" da se predlozi zakona o rodnoj ravnopravnosti i istopolnom partnerstvu nađu pred poslanicima. đ

Dodala je da je njen mandat na čelu resora za ljudska i manjiska prava i društvi dijalog "oročen" do narednog izveštaja Evropske komisije. ;

"Ako za godinu dana ne možete da povećate ocenu za vladavinu prava u Srbiji za 20 odsto, nećete to moći da uradite ni sledeće godine", kazala je Čomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: