Na niškoj pruzi i dalje prekid: Izmena saobraćaja

Železnički saobraćaj između Bagrdana i Jagodine, na niškoj pruzi, još je u prekidu nakon sinoćnjeg akcidenta.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

13:05

Na niškoj pruzi i dalje prekid: Izmena saobraćaja
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Ovo navode u zajedničkom saopštenju Srbija kargo i Infrastruktura železnice Srbije.

Sinoć, u 19.30 iz sastava teretnog voza iskliznule su i prevrnule vagon cisterne i tom prilikom je uočeno curenje sumporne kiseline, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vatrogasne jedinice sve vreme obezbeđuju mesto akcidenta, a železničke stručne službe su pristupile saniranju posledica vanrednog događaja kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije Eliksir Šabac i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

"Do sanacije koloseka, biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi", stoji u saopštenju.

"SrbijaVoz" saopštio je danas da je zbog iskliznuća vagon cisterni teretnog voza između stanica Bagrdan i Jagodina došlo do privremene izmene organizacije saobraćaja vozova za prevoz putnika na niškoj pruzi.

Kako se navodi, vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 05:58, 13:16 i u 17:32 će saobraćati do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 06.39, 12:30 i u 17:20 časova će saobraćati do stanice Jagodina.

Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz Lapovo-Jagodina-Lapovo.

Za ostale lokalne vozove koji saobraćaju iz pravca Beograda za Niš i iz Niša za Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: