Italija: Bolje, ali ne i dobro

Sve brojke koje pokazuju epidemiološko stanje u Italji, u opadanju su, ali vlasti ipak upozoravaju da se ne smeju smanjiti preventive mere.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

10:21

Italija: Bolje, ali ne i dobro
EPA-EFE/ NICOLA FOSSELLA

Prema rečima predsednika Visokog instituta za zdravstvo (Silvija Brusafera, stanje zaraze koronavirusom je “na pola”, javlja Ansa.

"To znači da je zaustavljeno eksponencijalno širenje virusa, ali on je i dalje tu oko nas, jednako opasan i zato sve anti-kovid mere ostaju i dalje na snazi”, rekao je Brusafero.

I dalje je puno preminulih, u poslednja 24 sata 686 pacijenata je umrlo od zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema najnovijem saopštenju IŠ, prosečna starost preminulih je 80 godina, a inficiranih 48 godina.

U Italiji se i dalje vodi javna debata u medijima, na društvenim mrežama i putem zvaničnih saopštenja o tome kako će se moći obeležiti predostojeći praznici Božić i Nova godina.

S tim u vezi, Ansa prenosi reči medicinske sestre iz Kremone Elene Paljarini.

Njena fotografija, snimljena kada je premorena od posla u bolnici sa kovid pacijentima, zaspala sa glavom na tastaturi kompjutera, postala je simbol borbe protiv pandemije, a za svoj rad je odlikovana medaljom predsednika Italije.

“I ja ima porodicu, volela bih s njima da provedem praznike, ali neću to učiniti, ne ovoga Božića koji ću provesti pomažući obolelima od korona virusa”, kaže Elena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: