Poslednji pokušaj

Pregovori Velike Britanije i Evropske unije oko trgovinskog sporazuma ponovo su danas počeli u Londonu, u poslednjem pokušaju postizanja sporazuma.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

12:17

Poslednji pokušaj
Ilustracija: Depositphotos/ Fredex

Glavni pregovarač Evropske unije Mišel Barnije izjavio je sinoć po dolasku u London da je veoma srećan što se vratio u britansku prestonicu i da će nastaviti da radi sa strpljenjem i odlučnošću.

Barnije i glavni britanski pregovarač Dejvid Frost rade na postizanju sporazuma pre nego što se prelazni period za izlazak Velike Britanije iz EU završi 31. decembra.

Obe strane pozivaju onu drugu na kompromis oko tri glavna sporna pitanja - ribolova, državne pomoći i načina rešavanja svih budućih sporova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: