"Očekujemo izvinjenje za genocid nad Albancima"

Daut Haradinaj podržao je odluku ministarke spoljnih poslova Melize Haradinaj-Stubla o zabrani ulaska na Kosovo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 26.11.2020.

23:45

FOTO: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Haradinaj je na Fejsbuku napisao “da su priznavanje krivice za zločine i genocid, izvinjenje, vraćanje posmrtnih ostataka svih nestalih Albanaca iz masovnih grobnica i izvođenje srpskih zločinaca pred lice pravde, jedini i primeren korak koji može obezbediti normalizaciju i slobodno kretanje".

"Kosovo neće dozvoliti ucene, provokacije i političke igre onih koji se osećaju ponosnim za zločine i genocid nad Albancima. Ovo nije put ka normalizaciji i trajnom miru. Ne očekujemo da će politička i vojna krila Miloševićevog vremena osećati saosećanje, oni koji su planirali ubistva, masakre, genocid na Kosovu i danas vode državu koja je počinila zločin, ali očekujemo prihvatanje i izvinjenje za genocid nad Albancima", napisao je Haradinaj.

Pre nekoliko dana, Vučiću i nekim drugim zvaničnicima Srbije nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: