"Isporuka vakcine počinje sledeće sedmice" VIDEO

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je da će isporuka vakcine protiv koronavirusa početi sledeće sedmice.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2020.

23:37

Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

Tramp je dodao da će zdravstveni radnici i stariji biti među prvima koji će dobiti lek protiv kovida 19, prenosi "Raša tudej".

"Zaravnjujemo krivu. Vakcine se isporučuju - bukvalno će početi sledeće. "Pogodiće" radnike na prvoj liniji borbe, starije osobe i lekare, medicinske sestre... idemo vrlo brzo “, rekao je Tramp u četvrtak tokom obraćanja za Dan zahvalnosti.

Podsetimo, kompanije Fajzer i Biontek su re šest dana predale zahtev američkom telu FDA za hitno odobrenje vakcine protiv koronavirusa.

Predlog je došao samo dan nakon što su kompanije Fajzer i Biontek saopštile da se ispostavilo da je njihova vakcina uspešna oko 95 odsto u sprečavanju lakih i težih oblika kovida 19.

Farmaceutske kompanije su saopštile da bi zbog dobrih rezultata studija trebalo da se brzo odobri šira upotreba vakcine, a to može da uradi američka Administracija za kontrolu hrane i lekova (FDA), čak i pre završetka poslednje faze testiranja.

Fajzer je istu molbu uputio i Evropskoj uniji, kao i Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: