Lajčak pisao, Hoti odgovorio. Ima jedno "ali"

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio da je primio pismo specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, te da će Priština poštovati sporazume.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2020.

13:20

Lajčak pisao, Hoti odgovorio. Ima jedno
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Svaki zahtev za posetu biće tretiran u kontekstu osetljivosti u kome se zemlja nalazi, dodao je međutim, Hoti.

"Poštujemo dogovore, naravno, zalažemo se za slobodno kretanje, radimo u procesu dijaloga da zaključimo sva otvorena pitanja, ali ponekad su prilično osetljiva. Primio sam pismo od Lajčaka, odgovoriću, svaki zahtev za posetu će se tretirati u kontekstu osetljivosti", rekao je Hoti novinarima, prenosi Gazeta ekspres.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak uputio je pismo premijeru privremenih kosovskih institucija Avdulahu Hotiju u kome ga je podsetio da je sloboda kretanja zvaničnika Beograda i Prištine predviđena sporazumima o slobodi kretanja, kao i sporazumima o zvaničnim posetama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: