Upozorenje nemačkog virusologa: Stiže nova pandemija

Nemački virusolog Kristijan Drosten upozorio na opasnost novog virusa koji bi mogao da izazove pandemiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2020.

11:01

Upozorenje nemačkog virusologa: Stiže nova pandemija
Ilustracija: Depositphotos/photovs

Glavni virusolog berlinskog "Šaritea" rekao je da je virus MERS-CoV, prema njegovom mišljenju, "kandidat" za sledeću pandemiju.

Drosten je, nemačkom portalu „Kapital“, rekao da koronavirus od nauke dobija dovoljno pažnje i da se s tim u vezi već sve čini.

Zbog toga namerava, kako je objasnio, da uspostavi malu radnu grupu koja bi se posvetila novom virusu.

Inače virus MERS (Middle East Respiratory Syndrome) pripada grupi koronavirusa i prvi put se pojavio 2012. na Arapskom poluostrvu.

Kao i korona, i MERS izaziva infekcije disajnih organa, zbog čega je Svetska zdravstvena organizacija taj virus uvrstila među "prioritetne bolesti", kojima se pridaje velika pažnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: