Hrvatska pooštrava mere - trajaće do 24. decembra

U Hrvatskoj je doneta mera o zatvaranju kafića i restorana, piše Index.

Izvor: index.hr

Sreda, 25.11.2020.

22:10

Hrvatska pooštrava mere - trajaće do 24. decembra
Foto: Tanjug/AP Photo/Damian Dovarganes

Održan je sastanak šefa Nacionalnog štaba Hrvatske i ministra unutarašnjih poslova Davora Božinovića sa upravnicima županija na kojem su donete nove protivepidemijske mere.

Nove restriktivne mere trebalo bi da stupe na snagu u petak u ponoć, a trajaće do 24. decembra, odnosno Badnjeg dana.

"Argument je da se to pretvara u disko klubove", rekao nezvanično za taj portal jedan od prisutnih na sastanku.

Neke županije ne odustaju od zahteva da barem u nekoj meri budu izuzete od ove mere, ali po svemu sudeći im neće biti omogućeno.

Privremeno se, kako saznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitnes centri prema poslednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju da osiguraju 10 kvadratnih metara po korisniku.

Potvrđeno je i da prodavnice i šoping-centri nastavljaju sa radom, ali će se pojačati nadzor da li je broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli bi trebalo da ostanu otvoreni, a njihovi restorani će moći da rade, ali isključivo za goste hotela.

U novom setu mera ide se i na smanjivanje broja putnika u javnom prevozu, na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prevozu.

Na sastanku se spominjalo i zatvaranje bioskopa i nekih kulturnih događaja, ali to nije do kraja precizirano. Trebalo bi da se obustave svi sajmovi.

Mere će vlada objaviti na svojoj sutrašnjoj sednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: