Nekoliko hiljada Rusa danima bez grejanja i električne energije

Nekoliko hiljada građana na području Primorske pokrajine na dalekom istoku Rusije i dalje je danas bez grejanja i električne energije.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

19:58

Nekoliko hiljada Rusa danima bez grejanja i električne energije
Gety Images/Alexander Aksakov

Uzrok je ledena oluja koja je zahvatila to područje prošle nedelje.

Rusko Ministarstvo energetike saopštilo je da je 5.800 stanovnika Primorske pokrajine bez struje, dok je oko 3.300 građana Vladivostoka, glavnog grada tog područja, ostalo bez grejanja.

Tu oblast je 18. novembra pogodila ledena kiša a sutradan se nekoliko hiljada stanovnika ujutro probudilo bez struje i grejanja. Debeli slojevi leda prekrili su drveće, automobile, puteve i dalekovode, od kojih su mnogi pukli pod teretom leda.

Lokalne vlasti navele su da takvo vreme nije bilo u poslednjih 30 godina.

Ledena oluja se nastavila tokom nekoliko dana.

Vlasti su dodale da rade na obnavljanju snabdevanja strujom i grejanjem.

Vlada u Moskvi je dodelila pomoć od oko 700 miliona rubalja (oko devet miliona dolara) toj oblasti, u kojoj je proglašeno vanredno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: