Šta će biti sa proslavom Božića - Zagreb oročio mere

Premijer Andrej Plenković potvrdio je večeras da će nove pooštrene mere za suzbijanje širenja koronavirusa trajati do Božića 25. decembra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

18:37

Šta će biti sa proslavom Božića - Zagreb oročio mere
Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

On nije isključio ni mogućnost da potraju duže ako to struka bude tražila.

Plenković je u hrvatskom parlamentu novinarima rekao da će sutra govoriti preciznije o novim merama i da se ministar i šef Nacionalnog štaba Davor Božinović s tim u vezi još konsultuje sa predstavnicima županija.

"Mere će trajati do pred Božić. To nije tako daleko. Ako budu epidemiolozi tražili, mogu trajati i duže", dodao je.

Vlada je, kaže Plenković, kroz celu pandemijsku krizu pokazala da vodi računa o preduzetništvu.

"Naći ćemo i nastojimo naći rešenja", kazao je premijer, a na pitanje ima li država za to novca, kaže: "Imaće".

Govoreći o vakcini, Plenković je rekao da neki roditelji nisu hteli da vakcinišu decu ni protiv boginja, a sada je, kaže, tu i virus.

"Biće dosta onih koji će to preispitivati. Razmotrićemo obavezno vakcinisanje. Nemam ništa lično protiv vakcine, ali pratim reakcije u javnosti", rekao je Plenković.

Komentarišući činjenicu da se u sedam dana dva puta pooštravaju mere, Plenković kaže da je epidemiološka situacija neprestano u razmatranju.

"Rekao sam tada da uvodimo mere i da pratimo situaciju i razmatramo uvođenje novih mera", naveo je premijer, a prenela zagrebačka N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: