Haradinaj: Bio sam blizu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio da je svoju kandidaturu za predsednika tzv. Kosova predstavio Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

09:31

Haradinaj: Bio sam blizu
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

On je to uradio, kako tvrdi, pre nego što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njih dvojice, i da je bio blizu dogovora.

Kako prenose prištinski mediji, on je rekao da se tim povodom sastao sa svim političkim akterima - Isom Mustafom, Bedžetom Pacolijem, a da je prilikom susreta sa Tačijem i Veseljijem istakao da ih poštuje i upoznao ih sa "svojim projektom".

Haradinaj je dodao i da je trebalo da se sastane sa Veseljijem onog dana kada je odveden u Hag, ali da do toga nije došlo.

"Imali smo približavanje stavova, ali kako oni nisu tu neću izneti druge detalje. Sastao sam se i sa Enverom Hodžajem, Uranom Ismailijem i Samijem Luštaku. Proces je u toku. Cilj je da se postigne još jedan sporazum sa Demokratskom partijom Kosova jer smo u koaliciji sa Demokratskom ligom Kosova", rekao je Haradinaj.

On je dodao i da je potreban još samo jedan zajednički sastanak kako bi se postigao sporazum.

Krajem oktobra Haradinaj,Tači i Veselji sastali su se dva puta, ali su detalji razgovora ostali nepoznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: