Kina je pokušala da zataška još nešto VIDEO

Veliki broj pozitivnih nalaza na kovid 19 na šangajskom aerodromu izazvao je masovna testiranja na hiljade ljudi.

Izvor: Jutarnji list

Utorak, 24.11.2020.

12:35

Kina je pokušala da zataška još nešto VIDEO
Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Kako prenosi Jutarnji list, kineske vlasti zatražile su da kompletno osoblje u nedelju dođe na testiranje. Međutim, na službenim fotografijama bilo je prikazano kako sve protiče u najboljem redu, a stvarnost je drugačija.

Naime, na video-snimcima, onim koje vlasti nisu uspele još da obrišu vidi se stvarno stanje stvari - službenici u zaštitnim odelima urlaju na stisnute ljude i teraju ih u ograničeni prostor, gde se sprovodilo testiranje.

Tako je, javlja BBC, testirano 16.000 ljudi. Prema pisanju kineskih novina "Global tajms", masovna testiranja započela su u nedelju posle podne, nakon što je nekoliko radnika i njihovih bliskih kontakata dobilo pozitivan nalaz na koronavirus.

Šangaj je od 9. novembra prijavio najmanje sedam lokalnih slučajeva, koji su uglavnom povezani sa spomenutim aerodromom, nakon što je grad punih pet meseci bio bez novopotvrđenih infekcija.

Kineska novinska agencija Sinhua piše da će svi zaposleni sada morati redovno da se testiraju, a oni koji rade na rizičnim radnim mestima takođe će primiti vakcine.

Iako nijedna kineska vakcina još nije u potpunosti odobrena, neki su, poput medicinskog osoblja, već primili dozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: