Region šokiran ovim snimkom brutalnosti VIDEO

Društvenim mrežama širi se uznemirujući snimak okrutnosti prema životinjama u BiH. Na njemu se vidi vozač traktora koji namerno juri psa kako bi ga pregazio.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

11:08

Region šokiran ovim snimkom brutalnosti VIDEO

Na snimku, koji je o bjavio sarajevski portal Klix.ba, vidi se pas koji leži nasred ulice kada nailazi traktor. Uplašeni pas ustaje i počinje da beži, ali uzalud.

Osoba koja je upravljala trakotorom počinje da ga juri, pojačava brzinu i namerno gazi životinju. Čuje se cviljenje.

Nakon tog okrutnog čina vozač je pobegao, a pas je ostao da leži bespomoćno na putu.

"Na svu sreću, pas je živ, nalazi se na zbrinjavanju u veterinarskoj stanici. Obavestićemo tužilaštvo i protiv počinioca će biti podneta prijava", kazali su za Kliks iz MUP-a Gračanica, na čijoj teritoriji je snimak napravljen.

Ipak, za ovakav epilog priče najzaslužniji su aktivisti iz Udruženja "Dreams" i njihova brza reakcija.

"Nakon što smo dobili informaciju o monstruoznom činu u kojem je muškarac traktorom pregazio psa u opštini Gračanica odmah smo reagovali. Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren te oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za prava životinja da ga preuzmu, te je pas ostavljen bez veterinarske pomoći", kažu iz Udruženja "Dreams".

Međutim, tu nije bio kraj priče. Nakon njihovog zahteva za oduzimanje psa, aktivistima iz udruženja dozvoljeno je preuzimanje psa uz pratnju policijskih službenika MUP-a Gračanica i uz pratnju veterinara veterinarske stanice Gračanica.

Pažnja! Video-snimak je uznemirujući.

"O zdravstvenom stanju psa i obimu povreda znaćemo više nakon pretraga i RTG snimaka. Ovim putem želimo da se zahvalimo MUP-u Gračanica, a posebnu zahvalnost dugujemo veterinaru Nermanu Avdiću iz JP Veterinarska stanica Gračanica, koji je i tokom noći ostao uz psa", kažu iz Udruženja "Dreams".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: