Zelenski ozdravio

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je da je ozdravio od koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

17:25

Zelenski ozdravio
Ilustracija: Despositphotos/palinchak

"Konačno imam negativan rezultat na koronavirus", objavio je Zelenski na Fejsbuku dva dana nakon što je dobio prvi pozitivan test.

Zelenski (42) je na video-snimku objavio da se vraća u kancelariju. Šef ukrajinske države rekao je da je imao samo blage simptome, a nakon samoizolacije proveo je neko vreme u državnoj klinici.

"Moramo se zaštititi što je više moguće nošenjem medicinskih maski, održavanjem fizičke distance, uzimanjem vitamina i izolovanjem pacijenata", rekao je on.

Nekoliko ukrajinskih ministara vlade i šef predsednikove kancelarije takođe su se zarazili poslednjih nedelja. Ukrajina, zemlja sa 40 miliona ljudi, zabeležila je nagli rast poslednjih nedelja sa desetinama hiljada novih infekcija dnevno.

Zemlja je na rubu zdravstvene katastrofe, upozorio je početkom novembra ministar zdravlja Makim Stepanov. Do danas je u Ukrajini potvrđeno 653.442 zaražena ljudi, od kojih su 11.423 umrla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: