Bečić veruje da će vlada C.Gore biti izabrana 2. decembra

Predsednik crnogorskog parlamenta i stranke Demokratska Crna Gora, Aleksa Bečić, čvrsto veruje da će nova vlada biti izabrana 2. decembra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.11.2020.

11:28

Bečić veruje da će vlada C.Gore biti izabrana 2. decembra
Mehaniq/Depositphotos

Bečić je, na onlajn konferenciji u organizaciji Evropske narodne partije, rekao da očekuje da će koncept nove vlade, iako različit od onog koji je prvobitno dogovoren, imati podršku i da će vlada da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i znati da odgovori na komplikovane zdravstvene i ekonomske izazove.

Na konferenciji pod nazivom "Crna Gora nakon izbora, a u susret formiranju nove vlade", Bečić je, kako se navodi, istakao čvrstu privrženost Crne Gore da mnogo snažnije i brže krene u sprovodjenje reformi, a time i u rešavanje zadataka sa evropske agende preneo je portal RT CG.

Bečić je, dodaje se, rekao da će učiniti sve da Skupština Crne Gore, ali i nova parlamentarna većina, odlučnije krenu sa ispunjavanjem kriterijuma koji se postavljaju kao ključni u pregovaračkim poglavljima u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Bečić je, saopštila je njegova stranka, naročito istakao to što tranzicija vlasti protiče mirno, za šta je, u odredjenom delu, priznanje odao i sadašnjoj parlamentarnoj manjini.

Izrazio očekivanje da će se u narodnom periodu i pozicija i opozicija ponašati evropski, te da reforme koje predstoje neće biti predmet opstrukcija, jer se svi politički subjekti zalažu za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

Bečić je istakao da Sporazum, koji su nakon izbora potpisali nosioci tri liste koje čine parlamentarnu većinu, garantuje brži napredak Crne Gore u evropskim integracijama i nastavak prozapadnog i evroatlantskog kursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: