"Turska je neodvojivi deo Evrope"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Ankara sebe smatra neodvojivim delom Evrope.

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2020.

13:40

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Erdogan je prilikom obraćanja članovima svoje vladajuće stranke rekao da bi Evropska unija trebalo da održi svoja obećanja data prilikom rešavanja problema migranata i Tursku primi u Uniju, prenosi Rojters.

"Mi uvek sebe vidimo kao deo Evrope", rekao je Erdogan u virtuelnom govoru članovima vladajuće partije.

Prema njegovim rečima, Turska je odlučila da favorizuje Evropu sve dok je ne primoraju da gleda na drugu stranu, preneo je AP.

"Održite svoja obećanja data našoj zemlji, od punopravnog članstva do pitanja izbeglica. Uspostavimo bližu i efikasniju saradnju zajedno'''', poručio je Erdogan.

Govoreći o merama uvedenim radi sprečavanja širenja koronavirusa, Erdogan je kazao da će one biti još rigoroznije, ukoliko se ne poštuju, prenosi turski portal Hurijet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: