Jermenija: Novi protesti protiv Pašinjana, stigli Rusi

U Jerevanu su ponovo održani protesti opozicije koja zahteva da premijer Jermenije Nikola Pašinjan podnese ostavku, prenela je agencija TASS.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.11.2020.

15:09

Jermenija: Novi protesti protiv Pašinjana, stigli Rusi
Foto Tanjug: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Opozicija je vladi poručila da ode sa vlasti bez tenzija.

"Znamo kakve je izdajničke radnje počinila ova vlada. Ukoliko ostanete na vlasti, samo ćete pogoršati situaciju", rekao je zamenik predsednika parlamenta, član opozicione stranke "Prosperitetna Jermenija".

Za razliku od ranijih protesta, demonstranti ovoga puta nisu blokirali saobraćaj u gradu.

Opozicija u Jermeniji zahteva da Pašinjan podnese ostavku jer smatra da sporazum koji je premijer 6. novembra potpisao sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, o potpunom prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, predstavlja predaju.

Opozocija tvrdi i da je Pašinjan odgovoran za ekonomske i društvene probleme u zemlji.
EPA-EFE/ALEXEY DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
U Jerevan je danas stigla međuvladina delegacija iz Rusije, među čijim članovima su se, između ostalih, našli ministar odbrane Sergej Šojgu, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar zdravlja Mihail Muraško.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u petak saopštio da će Rusija poslati delegaciju u Azerbejdžan i Jermeniju, čiji će zadatak biti da razmotri najaktuelnija pitanja koja se tiču implementacije trilateralnog sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: