Granate u Kabulu, poginulo najmanje osam osoba, 31 osoba ranjena

Oko 23 minobacačke granate pogodile su rano jutros različite delove Kabula, usmrtivši najmanje osam osoba, a ranivši 31, rekao je zvaničnik.

Izvor: Beta

Subota, 21.11.2020.

14:47

Granate u Kabulu, poginulo najmanje osam osoba, 31 osoba ranjena
Foto Tanjug: AP Photo/Rahmat Gul

Granate na glavni grad Avganistana ispaljene su iz dva automobila, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arijan. Niko nije preuzeo odgovornost za napad čija je meta bila diplomatska četvrt Vazir Akbar Kan u Kabulu.

Talibani su ubrzo izdali saopštenje u kome poriču bilo kakvu odgovornost za napad. Islamska država preuzela je odgovornost za nedavne napade u Kabulu, uključujući dva razorna napada na obrazovne institucije u kojima je ubijeno više od 50 ljudi, od kojih su većina bili studenti.

Neposredno uoči minobacačkog napada, eksplodirao je jedan automobil-bomba i usmrtio pripdanika bezbednosne službe i ranio još troje.

Ogranak Islamske države u Avganistanu proglasio je rat avganistanskoj šiitskoj manjihi i organizovao je desetgine napada od kada se pojavio 2014. godine.

Nasilje u Avganistanu ne popšta iako su u toku razgovori izmedju talibana i predstavnika vlade o uspostavljanju mirovnog sporazuma kojim bi se okončao rat od više od četiri decenije. Pregovori koji se vode u Kataru su jako spori i uprkos ponovljenim pozivima da se smanji nasilje ono se nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: