Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od korone

Hrvatska je po broju umrlih od kovid-19, kao i po broju novozaraženih, među 10 najgorih zemalja u EU, pokazuju podaci ECD).

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2020.

22:15

Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od korone
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kako se vidi iz tablice umrlih od korona virusa na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, Hrvatska je vrlo blizu Francuske, Poljske, Španije i Slovenije, koje poslednjih dana i sedmica drastično postrožavaju protivepidemijske mere kako bi zaustavile negativne trendove, prenosi index.hr.

Portal takođe navodi da interaktivni grafikon servisa Our World in Data prikazuje podatke sa brojevima koji predstavljaju prosek umrlih od korona virusa na milion stanovnika po sedmicama. Prema njemu, Hrvatska je trenutno u samom vrhu, a trend pada se ne vidi.

Hrvatska nije među 10 najgorih u EU samo po smrtnosti. Prema tablici ECDC-a, ona je sedma najgora po broju novozaraženih na milion stanovnika u poslednjih 14 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: