Vesić: Za doček u Beogradu bez masovnih okupljanja i publike, biće prenos na televizijama, ali i vatromet

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da za doček Nove godine u Beogradu biti bez masovnih okupljanja, ali biće prenos na televizijama, i vatromet.

Izvor: beograd.rs

Nedelja, 08.11.2020.

14:15

Vesić: Za doček u Beogradu bez masovnih okupljanja i publike, biće prenos na televizijama, ali i vatromet
Foto: B92/ arhiva

"Moja poruka drugim političarima je da ne plaše narod već da se skoncentrišemo da primenimo postojeće mere", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, gostujući u emisiji „Usijanje” na TV Kurir, podsetio na situaciju iz marta, kada je bilo manje zaraženih, a bio je policijskio čas i naglasio da smo se tada prvi put suočili sa pandemijom i da niko nije znao kako na nju da reaguje.

"Bilo je normalno da u tom trenutku reagujemo kao i sve druge zemlje u Evropi sa veoma oštrim merama. Sada imamo situaciju da ima više lekova kao da i mi i građani imamo više iskustva i moramo da naučimo da živimo sa koronom", kaže Vesić i dodaje:

"Najveći broj zarazi se na žurkama koji se održavaju na splavovima i krivi su organizatori, a ne gosti. U krivičnom zakonu stoji da ko u vreme epidemije namerno širi zarazu treba krivično da odgovara", istakao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da se mere ne donose na osnovu toga šta neko želi već na osnovu toga šta predlažu epidemiolozi i šta je dobro za našu zemlju i ekonomiju kako bi i dalje bila najbolja u Evropi kao što i jeste u poslednja dva kvartala.

Vesić je naveo da dolazi vreme slava, ali i da veliki deo građana razume da je to rizično.

"Ove godine neće biti organizovana tradicionalna manifestacija za decu ispred Hrama Svetog Save „Božićno seoce”. Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekliko lokacija gde će, između ostalog, mladi muzičari pevati pesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja", najavio je Vesić.

On je dodao da poštovanje mera može dobro da funkcioniše, a to pokazuje mali broj zaraženih u školama i vrtićima.

"Suština je da je zaštitimo naš zdravstveni sitem. Pokazalo se da uspevamo da izdržimo i ovaj talas. Beogradsku arenu smo stavili u funkciju sa 510 kreveta i 215 kiseoničkih mesta, to nije bilo moguće ni u prvom ni u drugom talasu. Do 1. decembra će biti završena kovod bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta. Samo u Beogradu ćemo imati 1.510 novih mesta, nezavisno od postojećih kapaciteta. I time ćemo omogućiti drugim bolnicima da mogu da rade i sa drugim pacijentima", ukazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: