Vučević: Rast broja obolelih zabrinjavajući, poštujte mere

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je danas da je broj obolelih zabrinjavajuć i još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.10.2020.

18:16

Vučević: Rast broja obolelih zabrinjavajući, poštujte mere
Foto: B92/ arhiva

Gostujući u emisiji RTV-a "Grad i mi", Vučević je rekao da je Infektivna klinika na prvoj liniji odbrane, ali da mi sami, da bismo im malo pomogli, moramo da budemo odgovorni i disciplinovani.

Gradonačelnik je istakao da bez solidarnosti i zajedništva, ne možemo uspeti u ovom izazovu koji je pred nama.

"Imamo snažnu progresiju inficiranih, kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad kao veliki grad, normalno da je jedan od žarišta. Veliki je broj studenata, đaka. Juče smo u gradu imali 119 novoinficiranih, težak dan, rekordan je bio 23. jul kada smo imali 135 zaraženih. Za danas još nemamo podatke, preko 70 novoobolelih do sada", rekao je Vučevič.

Prema njegovim rečima, većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo.

"Brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti. Oni koji ismevaju koronu i mere, biće prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju. Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se. Potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost", naveo je Vučević.

On je pozvao Novosađane i sve ostale, da se "pozovemo pameti, da sačuvamo i svoje zdravlje i zdravlje ukućana, da sačuvamo škole i fakultete i radna mesta, da ne moramo da uvodimo restriktivne mere".

Gradonačelnik je konstatovao da je grad spreman za novi talas, kao i da do zatvaranja škola i vrtića neće doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: