Lukašenko mobiliše sve snage vojske i policije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je da će u svrhu zaštite zemlje mobilisati sva postojeća sredstva, uključujući policijske snage i vojsku.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2020.

14:41

Lukašenko mobiliše sve snage vojske i policije
EPA-EFE/ SERGEI SHELEG / BELTA POOL

Želim da i pripadnici policije koji su prisutni, i pripadnici vojske shvate da rat nije rat kakav je nekada bio, već da počinje spoljnom agresijom, rekao je Lukašenko.

"Bilo koji rat započeće iznutra. Bio je u pripremi u našoj zemlji u svakom slučaju. Dakle, svi bi trebalo da shvate da ćemo mobilisati sve što imamo kako bismo zaštitili našu zemlju, naše porodice, našu decu. Voleo bih da to razumete", istakao je predsednik Belorusije na sastanku sa osobljem Ministarstva unutrašnjih poslova, javila je BelTA, preneo je TAS S.

Lukašenko je ocenio situaciju na zapadnoj granici Belorusije kao napetu, iako ga je ranije državni sekretar SAD Majk Pompeo uveravao da Belorusiji ne preti opasnost od NATO-a.

On je izjavio da nema nameru da pobegne iz zemlje pod pritiskom opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: