Valjevo: Situacija preteća; Kreću da se javljaju i ostali gradovi Srbije

Prema poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, u tom gradu zabeležen je još 31 slučaj pozitivan na virus korona.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2020.

08:54

Valjevo: Situacija preteća; Kreću da se javljaju i ostali gradovi Srbije
EPA-EFE Oliver Hoslet/Ilustracija

Gradski Štab upozorava da je zbog svih brojki i novoobolelih i hospitalizovanih, kao i onih koji se javljaju na preglede, u gradu na Kolubari preteća epidemiološka situacija.

Novi pozitivni slučajevi na virus korona zabeleženi su i u drugim opštinama Kolubarskog okruga i to u Lajkovcu i Osečini po tri, u Mionici sedam, Ljigu devet.

Jedina opština u tom okrugu u kojoj nije zabeležen nov slučaj jeste Ub.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Valjeva, broj pregleda, sumnjivih, verovatnih i/ili laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja je povećan, dok je u Prijemno urgentnom centru Bolnice u odnosu na prethodni dan smanjen.

Povećan je broj prijema na hospitalizaciju i povećan broj sumnjivih, verovatnih i/ili laboratorijski potvrđenih novoobolelih na kovid odeljenjima Bolnice i to na infektivnom i grudnom.

Takođe, povećan je i broj onih koji su u kućnoj izolaciji, kao i osoba iz kontakta u kućnoj samoizolaciji.

Među obolelim osobama su mlađi, učenici i studenti, penzioneri, nezaposleni, zaposleni u javnim službama, proizvodnji i uslugama , školstvu, u prometu hrane, lekova i druge robe, što ukazuje, kako navode, da se mere dosledno ne sprovode u radnoj sredini, na ulici, otvorenom i zatvorenom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: