"Eskalacija začaranog kruga"

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif oštro je danas osudio napad nožem u francuskom gradu Nici, nazivajući ga "terorističkim napadom".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

22:47

EPA-EFE/ WAEL HANZEH

"Snažno osuđujemo današnji teroristički napad u Nici. Ova eskalacija začaranog kruga govora mržnje, provokacija i nasilja mora biti zamenjena zdravim razumom", poručio je Zarif na Tviteru.

Šef iranske diplomatije osvrnuo se i na snažnu podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona sekularnim zakonima, kojima se štite karikature proroka Muhameda kao vid slobode izražavanja, prenosi AP.

"Trebalo bi da priznamo da radikalizam samo stvara još radikalizama i da se mir ne može postići ružnim provokacijama", naveo je Zarif.

U današnjem napadu u Francuskoj ubijene su tri osobe, od kojih je jednoj odsečena glava.

Muškarac je tokom napada uzvikkivao "Alahu Akbar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: