Pokret 1 od 5 mliona poziva na udruživanje opozicije

Povodom izbora nove vlade u Skupštini Srbije, Pokret 1 od 5 miliona tvrdi da je reč o izboru "Vučićevih marioneta".

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.10.2020.

14:49

Pokret 1 od 5 mliona poziva na udruživanje opozicije

Taj pokret je pozvao, kako piše u saopštenju, "istinske opozicione snage da sednu za jedan sto", da se udruže i bore za promena sistema, čiji preduslov jeste promena vlasti.

Pokret navodi da je iskustvo prethodnih devet godina opoziciju naučilo da od samog sedenja nema ništa i da opozicione organizacije - infrastrukture stranaka, moraju da se udruže od Bujanovca, preko Beograda, do Subotice.

UOPS: Vlada nema legitimitet, nužni slobodni izbori

Udružena opozicija Srbije (UOPS) u saopštenju, uoči današnjeg izbora vlade u Skupštini, navodi da ta vlada neće imati ni legalnost ni legitimitet.

Ponovili su tvrdnje da je ta vlada rezultat izbora koji su bili lažni.

UOPS traži nove izbore, ali, kako kažu, slobodne i poštene, uz slobodne medije i navode da će za to tražiti podršku građana, u svim vidovima borbe za takve izbore.

"Spremni smo na razgovore o zahtevima za slobodnim i poštenim izborima sa režimom, uz posredovanje Evropske unije i uz njihov monitoring predizbornog i izbornog procesa", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: