Mišel: Stanje je alarmantno

Situacija u Evropi, gde se povećava broj obolelih od koronavirusa, je veoma ozbiljna i alarmantna, izjavio predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

09:32

Mišel: Stanje je alarmantno
lightsource/depositphotos

Prema njegovim rečima, EU mora biti efikasnija kada je reč o testiranju, praćenju obolelih, vakcini i pravilima karantina.

"Potrebna nam je mnogo veća efikasnost u presretanju virusa pre nego što građani zaraze jedni druge. Potrebno nam je planiranje, inače ćemo imati sistemsko zatvaranje širom kontinenta u predstojećim mesecima", rekao je Mišel za italijansku La Stampu.

On je dodao da je koordinacija među državama takođe potrebna da bi se limitirali negativni ekonomski i socijalni efekti pandemije, prenosi Rojters.

Mišel je zaključio da EU mora biti spremna kada vakcine budu spremne. "Neće biti lako sprovesti tu fazu", rekao je Mišel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: