Božićna proslava pape ove godine na internetu

Božićna proslava pape Franje ove godine biće emitovana putem interneta bez prisustva javnosti zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.10.2020.

08:18

Božićna proslava pape ove godine na internetu
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia, File

To je potvrdio je predstavnik nemačke ambasade u Vatikanu monsinjor Oliver Lal.

Prema njegovim rečima, ambasadama u Vatikanu je rečeno da će se službe odvijati "u privatnom obliku bez prisustva članova diplomatskog kora" i emitovati putem interneta, javila je Katolička novinska agencija.

Lal je rekao da je Vatikan poslao takvu poruku u vezi s božićnim praznicima.

Vatikanska kancelarija za odnose sa medijima nije odgovorila na zahtev za komentar, prenosi Hina.

Papa obično 24. decembra predvodi misu na Badnje veče u bazilici Svetog Petra, uz prisustvo diplomata i odabrane javnosti.

Na sajtu Vatikana nije spomenuto misno slavlje u papinom programu za decembar, ali je potvrđeno tradicionalno blagoslovljenje božićnih praznika "Urbi et Orbi" 25. decembra.

Blagoslovi se obično donose sa centralnog balkona bazilike Svetog Petra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: