Ulica u Novom Pazaru mogla bi poneti ime jednog od heroja sa Košara

Na drugoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara u četvrtak, 29. oktobra razmatraće se predlog da se ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju.

Izvor: RTS

Utorak, 27.10.2020.

23:01

Ulica u Novom Pazaru mogla bi poneti ime jednog od heroja sa Košara
Foto: Screenshot/TV Prva

Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima usvojila zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru.

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da "nisu pravno obavezujuća", dodaje RTS.

Vijeće je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u rejonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare, u vreme NATO agresije.

Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: