Đerlek apeluje: To može biti i smrtonosan poljubac

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da strože mere ne moraju da znače da ćemo se uspešno izboriti sa virusom, ali da ih treba poštovati.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 27.10.2020.

14:00

Đerlek apeluje: To može biti i smrtonosan poljubac
Printskrin: Tv Prva

"Osnovni zadatak nas građana je da uspormo virus, da se krećemo u manjim gužvama, izbegavamo mesta na kojima možemo da se zarazimo i da tako usporimo virus", rekao je Đerlek za TV Prvu.

On je rekao da se otvaraju i privremene bolnice, a jedna od njih je i Beogradska arena, koja je već primila prve pacijente.

"Kad se kovid popune sa 60-70 odsto kapaciteta, napravićemo preraspodelu, kao što se radi u svetu. Da se teži pacijenti leče u bolnicama, a oni lakši idu u privremene bolnice", navodi Đerlek.

"Moramo se naučiti da živimo sa kovidom", dodao je on i rekao da razume da je najteže mladima, koji su željni provoda.

"Ono što nas plaši narednih dana je to što i ti mladi asimptomatski pacijenti idu kući, tamo su im roditelji, bake, deke i pozdravljaju se. To može biti smrtonosni poljubac sa nekim koga volite", naglasio je državni sekretar ministarstva zdravlja.

Đerlek je rekao da bi najbolje bilo da oni koji se pridržavaju mera utiču i na onu manjinu koja to ne čini.

"Čak ni strože mere ne moraju da znače da ćemo u potpunosti da se izborimo sa virusom", zaključio je Đerlek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: