Posle dve decenije Rasim Ljajić nije među ministrima - "To sam najavio"

Mandatarka Brnabić otkrila je imena budućih ministara, a ono što se najviše komentarisalo jeste da posle skoro dve decenije među ministrima nije Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2020.

17:19

Posle dve decenije Rasim Ljajić nije među ministrima -
Foto: Screenshot/B92/arhiva

Ljajić je prvi put za ministra i to u Vladi SRJ izabran 2000. godine, kada je izabran za saveznog ministra za nacionalne i etničke zajednice.

Nakon toga, bio je u koordionacionim telima Vlade Srbije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i za KiM, a obavljao je i funkciju ministra za ljudska i manjinska prava, ministra za rad i socijalnu politiku, ministra spoljne i unutrašnje trgovine.

Pored toga, u protekle dve decenije Ljajić je bio je i potpredsednik Vlade kao i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Rasim Ljajić je ranije još obećao da neće biti deo izvršne vlasti. Tada je rekao da za takvu odluku postoje dva razloga, ali da su dva ključna. Međutim, naglašava i da je jedan od retkih ministara koji je "izašao iz Vlade, a da nije oteran".

"Prvi je činjenica da sam pre dve godine to najavio i nekoliko puta ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj Vladi i da sam večni ministar", naveo je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: