"Kuba da prizna Kosovo"

Predsednik albanskog parlamenta Gramoz Rući pozvao je danas Kubu da prizna nezavisnost i podrži prijem takozvanog Kosova u međunarodne institucije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.10.2020.

14:19

Foto: Depositphotos/lajo_2

Rući se sastao sa ambasadorkom Kube u Tirani Saidad Laire Kueto Milian, povodom početka njenog mandata, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Zeri.

Pored interesa Albanije za proširivanje bilateralnih odnosa, promovisanje procesa političkih konsultacija i saradnje u oblastima ekonomije, trgovinskih razmena, turizma, Rući je rekao da Kuba treba da preispita svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Kako navodi Zeri, predsednik Skupštine Albanije zatražio je od Kube da preispita svoj položaj i prizna Kosovo, kao i da podrži članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ambasadorka Kube je rekla da će predstaviti to pitanje kubanskoj vladi, navedeno je u saopštenju albanskog parlamenta.

Rući je zatražio podršku Kube za kandidaturu Albanije u Savetu bezbednosti UN za 2022. i 2023. godinu, za šta je ambasadorka Milian obećala podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: