"Divljaci oskrnavili turbe - podnećemo krivičnu prijavu" FOTO

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić kaže da su oni koji su noćas oskrnavili Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu ponovo obrukali srpski narod.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2020.

10:07

Screenshot/TV Prva, arhiva

Najavio je krivične prijave.

"Tokom jutra podnećemo krivičnu prijavu protiv NN lica Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Zavod za zaštitu spomenika ukloniće ove grafite u najkraćem roku", naveo je Vesić na Fejsbuku.

On je podsetio da je Damad Ali-pašino turbe deo je kulturnog nasledja, kao i da, pošto je obnovljeno pre nekoliko godina, predstavlja i značajnu turističku atrakciju.

"Ono što je noćas uradjeno na Damad Ali-pašinom turbetu nije samo divljaštvo, već to mogu da urade samo osobe koje nanose štetu našem narodu i društvu", istakao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: