"Arena još nije počela da prima pacijente"

U privremenoj kovid-bolnici Arena još nema pacijenata, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

14:31

Foto: Ministarstvo odbrane, arhiva

Vekić kaže da će Arena primiti prve bolesnike kada popunjenost kapaciteta u kliničko-bolničkim centrima "Bežanijska kosa" i "Dragiša Mišović" pređe 60 odsto.

On je naveo da se prati situacija, da su za sada u Mišoviću na bolničkom lečenju 54 kovid.pacijenta, a u KBC Bežanijska kosa 160 pacijenata.

"Ukoliko se ukaže potreba, sve je spremno, lekarske ekipe su u Areni, ali nećemo da je otvaramo zbog pet pacijenata", rekao je on za Tanjug.

Od ponedeljka je Arena spremna za prijem prvih pacijenata i moći će da primi 510 bolesnika.

O pacijentima će brinuti medicinsko osoblje iz 15 zdravstvenih ustanova.

Arena je planirana za pacijente sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom.

Osim Arene, koja je privremena bolnica u Beogradu, Vekić kaže da je su po nalogu ministra zdravlja spremaju i privremene bolnice u Novi Sad, Nišu, Čačku, Šapcu, Novom Pazaru, Vranju i da će biti aktivirane u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta bolnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: