"Prošlo je vreme kad su o svemu odlučivale Rusija i SAD"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu - prošlost.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 22.10.2020.

21:01

EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL/

On je izrazio spremnost da o globalnim problemima razgovara i s drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba.

Putin je istakao da se Kina i Nemačka kreću ka statusu supersila u smislu svog političkog i ekonomskog uticaja, javila je ruska novinska agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Uoči predsedničkih izbora u SAD 3. novembra, Putin je rekao da se nada da će nova administracija biti spremna za dijalog o bezbednosti i kontroli nuklearnog naoružanja.

Putin je upozorio da nema budućnosti bez sistema kontrole naoružanja i dodao da sigurnost Rusije bez sporazuma o kontorli naoružanja neće patiti.

Takođe, ruski predsednik je pozvao SAD da pomognu Rusiji u postizanju rešenja za sukob u Nagorno-Karabahu gde je, po Putinovim riječima, poginulo oko 5.000 ljudi.

"Mnogo je žrtava, više od 2.000 sa svake strane", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: