"Od subote bi mogli da postanemo crvena zona"

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki kaže da bi Poljska od subote mogla da postane "crvena zona".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.10.2020.

06:44

Alex Grimm/Getty images

To podrazumeva, između ostalog, zabrane okupljanja, ograničeni broj klijenata u prodavnicama i restoranima, ali će konačna odluka biti doneta danas.

U jeku epidemije korona virusa, premijer Poljske prethodno je u sredu predstavio strategiju "srednjeg puta" koja predviđa sinhronizovanu odbranu zdravlja i života građana Poljske, uz zaštitu ekonomije i radnih mesta.

"Naša strategija je da struktuiramo drštveni i ekonomski život na način da omogućimo našim ljudima da uče, rade i žive bez vanrednih ekonomskih restrikcija, a da istovremeno osujetimo dalje širenje virusa", rekao je Moravjecki, prenosi AP.

U poslednja 24 sata u 38-milionskoj Poljskoj je registrovano više od 10.000 novih slučajeva, ukupno oko 203.000 od početka pandemije.

Broj bolničkih kapaciteta je sa 17.000 povećan na 30.000, na raspolaganju je više od 2.000 respiratora, ali eksperti strahuju da nema dovoljno medicinskog osoblja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: