Jermenija o novom oružju protivničke vojske; Azerbejdžan objavio snimak uništenja jermenske tehnike VIDEO/FOTO

Jermenija je izvestila da Azerbejdžan, pored izraelsko-turskog oružja, koristi i češku samohodnu artiljeriju protiv vojske Karabaha.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

20:05

Jermenija o novom oružju protivničke vojske; Azerbejdžan objavio snimak uništenja jermenske tehnike VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY

Portparolka jermenskog Miinstarstva odbrane Šušan Stepanjan objavila je na Tviteru fotogafije kao dokaz.

#Artsakh Defense Army: @Karabakh_MoD
Enemy forces, in addition to Israeli-Turkish weapons, use Czech DANA 152-mm self-propelled artillery against the Artsakh army. https://t.co/Lz8ibcI3mr

— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan) October 21, 2020
Pre toga, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je objavio video-snimak na kojem se vidi uništena jermenska tehnika koju je napala azerbejdžanska vojska.

Sukobi u Nagorno-Karabahu ne jenjavaju 25. dan, iako je humanitarni prekid vatre dogovoren već dva puta.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan ocenio je danas da nije moguće nikakvo "diplomatsko rešenje" u sukobu sa Azerbejdžanom oko Nagorno-Karabaha i pozvao građane na front.

Another military equipment both left by the enemy on the battlefield while fleeing and destroyed by the units of the Azerbaijan Army.#KarabakhisAzerbaijan#StopArmenianOccupation #StopArmenianTerror#ArmenianTerrorism#LongLiveAzerbaijan#LongLiveAzerbaijanArmy pic.twitter.com/bVZDmLCZE3

— Azerbaijan MOD (@wwwmodgovaz) October 21, 2020

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: