Ruski ambasador zapretio prištinskoj ministarki: Bićete isključeni

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja upozorio je na sednici Saveta bezbednosti UN ministarku spoljnih poslova prištinskih institucija Meljizu Haradinaj Stublu

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

19:52

Ruski ambasador zapretio prištinskoj ministarki: Bićete isključeni
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES

Ruski ambasador oštro je reagovao poručivši joj da će biti isključena sa narednog sastanka ukoliko budu prikazivani kosovski simboli.

"Uslovi pod kojima predstavnici Kosova mogu da učestvuju na sednicama Saveta bezbednosti su jasno postavljeni", rekao je ambasador Rusije, koja predsedava SB UN.

Nebenzja je protestovao zbog toga što se u onlajn uključenju na sednicu predstavnice Prištine videla zastava tzv. Kosova.

Ambasador Rusije, koja trenutno predsedava SB UN, rekao je da je nedopustivo kršenje pravila učešća tzv. Kosova na sednicama SB UN.

"Ponovo na ekranu vidimo atribute tzv. državnosti Kosova", rekao je ambasador.

"Podsećamo da su u Savetu bezbednosti usvojena pravila učešća na zasedanjima kada je reč o predstavnicima Kosova i ona se moraju poštovati. Pored toga, želim da kažem, kao predstavnik Rusije, da se na taj način dovodi u pitanje naša saglasnost na poziv Kosovu za učešće na narednoj sednici", kazao je ambasador Nebenzja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: