Nedisciplina dovela do eksplozije korone u Prijepolju

Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju, na vanrednoj sednici, održanoj u sredu, naložio je pojačan inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata.

Izvor: Tanjug, RINA

Sreda, 21.10.2020.

16:15

Nedisciplina dovela do eksplozije korone u Prijepolju
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Štab je obavezao vlasnike ugostiteljskih objekata da istaknu broj osoba koji mogu istovremeno boraviti u lokalu, shodno merama Vlade, da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica, kao i da razmak između lica mora biti dva metra, kao i pridržavanja svih mera koje je naložio Krizni štab i Vlada Srbije.

Iz Opštinskog štaba upućen je apel građanima da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Takođe, apelovano je na žitelje Prijepolja da pokažu najveću odgovornost u ličnom ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima.

Štab je obavezao Javno komunalno preduzeće „Lim“ da sprovede pojačanu komunalnu higijenu na teritoriji opštine i da izvrši pranje i dezinfekciju svih gradskih ulica, trgova i trotoara.

Inače, tokom poslednjih sedam dana u Prijepolju su registrovana 24 novoobolela lica, dok je od početka epidemije korona registrovana kod 240 žitelja grada na Limu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: