Hoti: Neće biti...

Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je danas tvrdnju da neće biti formirana Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.10.2020.

12:07

Hoti: Neće biti...
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

On je dodao da ne očekuje da će to pitanje blokirati proces dijaloga, prenosi Koha.

"Ustav je narušen 2013. kada je ratifikovan sporazum o formiranju ZSO. Ovo pitanje se više ne otvara, ali je stvorena obaveza", rekao je Hoti i dodao da ukoliko se postigne sporazum treba ga ratifikovati, ali bez "diranja u unitrašnji karakter Kosova", i bez "ZSO sa izvršnim nadležnostima".

On je naveo i da je Priština u procesu dijaloga sa "jasnim principima".

"U ovom trenutku sam ocenio da je ta odluka neodgovarajuća. Ne očekujem da će ZSO blokirati proces dijaloga. Ako bude blokiran neće to biti zbog nas, jer mislim da smo pokazali dovoljno posvećenosti za ovaj proces", tvrdi Hoti.

Dodao je i da to pitanje nij nizakoga sem za Ustav i parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: