Sutra Skupština

Skupština Srbije sutra će nastaviti konstitutivnu sednicu na kojoj bi poslanici trebalo da izaberu Ivicu Dačića za predsednika parlamenta, saznaje Tanjug.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

11:13

Sutra Skupština
Depositphotos/saiko3p

Parlament je 3. avgusta potvrdio mandate poslanicima, a sutrašnjom sednicom biće izabrano skupštinsko rukovodstvo, odnosno pored predsednika skupštine, biraće se i potpredsednici parlamenta, biće imenovan generalni sekretar i formirana radna tela.

Do izbora novog rukovodstva sednicom će predsedavati najstarija poslanica Smilja Tišma (SPS).

Nakon toga, narednih dana, očekuje se izbor nove Vlade Srbije.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je, posle Predsedništva stranke da će do četvrtka biti formirani svi odbori u Narodnoj skupštini, da će u petak poslanička grupa podneti Predlog zakona o ministarstvima, kao i da će se preko vikenda to razmatrati.

Glasanje o tim predlozima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Mediji prenose da će novi generalni sekretar Skupštine Srbije biti Veljko Odalović, koji će na ovu poziciju doći sa mesta generalnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Takođe, kako mediji prenose, novi potpredsednici skupštine iz redova SNS-a biće Vladimir Orlić i Sandra Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: