"Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova"

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je danas da je na sednici Predsedništva SNS postojao konsenzus da nova Vlada Srbije dobije ograničeni mandat.

Izvor: RTS

Sreda, 21.10.2020.

08:54

Vučević, koij je i gradonacelnik Novog Sada, rekao je za RTS da je atmosfera na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

On je rekao i da je postojao konsenzus među članovima Predsedništva o sastavu nove vlade.

"Na prethodnim sednicama imali smo različita tumačenja, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari", podvlači Vučević i dodaje da je koalicija dobila najširu podršku na Predsedništvu SNS.

Kaže da nije bilo glasova protiv.

"Vlada je dobila ograničeni mandat i tu je postojao konsenzus, to je osetljiv period ali očekujemo pritisak na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, u kontekstu korone i Kosova i zato će biti limitirana na 18 meseci i da 2022. možemo da izađemo pred građane i kažemo - ocenite nas", istakao je potpredsednik SNS-a.

Kaže da je ograničenje dokaz odgovrnosti jedne političke stranke prema građanima.

Govoreći o do sada poznatom kadrovskom rešenju, Ivici Dačiću kao predsedniku parlamenta, Vučević kaže da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 casa.

Govoreći o Dačiću, kaže da ga to nije iznenadilo jer je u sebi znao da je to jedno od rešenja.

Vučević je rekao da ostaje u Novom Sadu, da je izabran za gradonačenika i da je fokusiran na taj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: