Savet bezbednosti UN danas razmatra izveštaj o radu UNMIK-a

Savet bezbednosti UN danas će razmotriti novi šestomeseči izveštaj o radu Misije UN na Kosovu (UNMIK).

Izvor: Beta

Sreda, 21.10.2020.

07:00

Savet bezbednosti UN danas razmatra izveštaj o radu UNMIK-a

Na video sednici koja počinje u 16.00 po evropskom vremenu će učestvovati i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozdravio je u izveštaju objavljenom na sajtu UN obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, posle dužeg prekida i pozvao dve strane da pokažu fleksibilnost i kreativnost u naporima da prevazidju razlike.

Gutereš je pozdravio predanost kosovskog rukovodstva borbi protiv pandemije, unapredjenju dijaloga s Beogradom i evropskim integracijama i pozvao novu vladu Kosova da nastavi da jača vladavinu prava, da podržava procese odgovornosti za ozbiljna kršenja ljudskih prava i preduzima odlučne korake u borbi protiv korupcije i nekažnjavanja.

Šef UN je pozvao kosovske institucije i medjunarodne aktere da pruže punu podršku i saradnju naporima Specijalnog tužilaštva za zločine OVK jer je to "ključno za mirnu budućnost Kosova".

Izveštaj obuhvata period od 16. marta do 15. septembra 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: